Snij de kool julienne en de ui in kleine halve maantjes. Snij de wortel ook in julienne. Leg je voorgekookte Udon 10 min. in een schaal met kokend water, zodat hij makkelijker los komt van elkaar. Wanneer ze van elkaar zijn los gekomen, laat je de noedels uitlekken en zet je ze klaar voor later. Of maak de noedels, zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg alle ingrediënten voor de saus samen in een kommetje en zet even opzij.
Bak de kip in een wokpan op middelhoog vuur. Zodra het ‘nét’ gaar is, haal je de kip uit de pan en zet je het even opzij.
Zet de wokpan op hoog vuur. Voeg de wortelen toe en bak tot ze licht glazig worden. Indien nodig gebruik wat extra olie. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe, laat kort mee bakken tot ook deze glazig beginnen te worden.
Voeg de noedels en de kip toe en giet hier de saus overheen. Meng alles goed door elkaar. Wanneer alles onder een laagje saus zit, doe je de kool erbij. Roer om en wacht tot de kool begint te slinken. Tot slot voeg je de sojabonen toe. Roer kort om. Laat het geheel nog eventjes bakken en je gerecht is klaar om te serveren. Serveer met de sesamzaadjes.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.