Was de spitskool en snij de kern van de spitskool eraf. Doe vervolgens de spitskool in het gekookte water. Kook de spitskool 10 minuten.
Zet een bak met koud water klaar.
Bereiding
Haal de bladeren los, als het goed is gaan deze vanzelf los door het gekookte water. Zodra een blad los komt, dompel je het in koud water.
Laat de bladeren in een vergiet uitlekken.
Snij ondertussen de uien fijn.
Rul daarna het gehakt in een koekenpan, doe de ui na 5 minuten bij het gehakt. Laat het weer 5 minuten bakken.
Was de rijst en doe deze bij het gehakt. Voeg de peper, paprikapoeder en 2 eetlepels tomatenpuree toe. Giet vervolgens de olijfolie erbij. Roer dit goed doorelkaar en laat even bakken.
Ga ondertussen verder met de koolbladeren. Snij het koolblad in tweeën en verwijder de dikke strook in het midden.
Leg een eetlepel van het gehaktmengsel op het koolblad en rol deze op (zie video).
Leg vervolgens alle opgerolde koolbladeren in een grote (kook)pan, je mag meerdere lagen op elkaar leggen.
Doe 2 eetlepels tomatenpuree in een schaaltje en voeg hier 125 ml gekookt water aan toe. Roer het goed door elkaar.
Giet de tomatensaus (die je net gemaakt hebt) over de opgerolde koolbladeren. Druk het iets aan met een bord, zodat de tomatenpuree goed verdeelt wordt.
Zet de pan op het vuur tot het water verdampt is. Zet het vuur eerst hoog en na 5 minuten lager. Zodra het water verdampt is is het klaar.
Video
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.