Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade. Leg de biefstuk in de marinade. Dek het af en laat buiten de koelkast minimaal 20 minuten marineren.
Bereiding
Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin (zonder olie of boter) kort de sesamzaadjes, totdat ze lichtbruin kleuren. Doe de sesamzaadjes op een bord en zet aan de kant.
Meng in een steelpan alvast de ingrediënten voor de saus. Zet deze nog niet op het vuur.
Verhit ondertussen de koekenpan en bak hierin de biefstuk in ongeveer 4 minuten aan beide zijden mooi bruin en medium gaar. Wil je je vlees minder rood, laat het vlees dan wat langer in de pan. Haal het vlees uit de pan en wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg op een snijplank. Laat de biefstuk even rusten.
Verhit nu de steelpan met de saus en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Haal na ongeveer 10 minuten de biefstuk uit de folie en snij in mooie dunnen plakken. Bestrijk de plakken biefstuk met de saus of giet de saus er overheen. Strooi als laatste nog wat sesamzaadjes erover.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.