Zelfgemaakte verse kaaskroketten met prosciutto en pijpajuin(bosui of lente-ui)Aantal stuks/personen? BereidingstijdIk vond het heerlijk om zelf kaaskroketten te maken, geïnspireerd op een recept van mijn schoonmoeder. Je kan van alles aan je vulling toevoegen. Ik kijk al uit naar mijn volgende vulling, maar nu lekker smullen van deze verse kaaskroketten.Mindervette tip!
120grambloem(voor de kaasvulling, zorg dat je wat meer in huis hebt voor de paneerlaag)
2eieren
Peper, zout en nootmuskaatnaar smaak
4eieren
Paneermeel(kruiding: zout, italiaanse kruiden)
Zonnebloemolieom in te frituren
Instructies
Kaasvulling bereiding
Zet een steelpan op hoog vuur en voeg de boter toe. Wanneer deze gesmolten is, voeg de bloem toe en bak tot een kruimelige substantie. Verlaag het vuur, haal de pan van het vuur en voeg de melk toe. Goed roeren met een garde en zet terug op het vuur.
Roer dit geheel goed door tot een saus, blijf dit nog ongeveer 8 min roeren.
Snij de prosciutto en bosui ondertussen fijn. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas, eieren, prosciutto en bosui toe en meng dit geheel goed. Voeg kruiden (peper, zout, nootmuskaat) toe naar smaak.
Laat afkoelen in de koelkast voor een uur.
Bereiding
Verwarm de frituur op 170°C. Heb je geen frituur? Vul dan een pan met zonnebloemolie.
Vorm en snij de kaasvulling in gelijke stukken. Zet 3 borden of schalen klaar, kluts de eieren en doe dit op een bord, doe een goede hoeveelheid bloem op het tweede en paneermeel op het derde.
Rol de kaasvulling eerst door de bloem zodat je een laagje bloem krijgt. Doe vervolgens de kroket door het ei, zorg dat het ei volledig rondom de vulling komt en rol uiteindelijk door de paneermeel. Zorg dat de paneermeel aan alle kanten rondom de kroket zit.
Frituur ze op 170°C voor een minuut of 3.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.