Maak 150 ml kippenbouillon. Op de verpakking staat hoeveel water je nodig hebt per blokje. Kook genoeg water in een pannetje of waterkoker en los het blokje hier in op. Zet hiervan 150 ml apart. De rest kan weg.
Pers de sinaasappel uit en zet deze even apart.
Bereiding
Doe de kip in een kom en voeg de zonnebloemolie, paprikapoeder en ras el hanout kruiden toe. Schep goed om, zodat de kruiden goed verdeeld raken over de kip.
Hak de knoflook, ui en gember fijn en bak in een pan licht bruin. Snij de paprika in reepjes.
Voeg de kip toe en bak deze ca. 10 minuten rondom mooi bruin. Je kunt nu de kip, paprika en uien nu in een tajine doen of gewoon in de pan laten. Giet het sinaasappelsap en bouillon er bij en leg de kaneelstokjes tussen de kip. Laat dit vervolgens een half uur sudderen met een deksel op de pan.
Als je een tajine hebt kan je ook deze gebruiken. Giet alles vanuit de pan in de tajine, zet deze op een gasverdeler op het vuur of zet hem in een oven op 150 graden. Laat 30 min met gesloten deksel sudderen.
Hak ondertussen de koriander fijn.
Bestrooi de kip met de fijn gehakte koriander.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.