Breng een pan met tenminste 2 liter water met een snufje zout aan de kook. Zodra dit kookt voeg je de macaroni toe. Roer dit af en toe en laat het ongeveer 8 minuten koken. De macaroni mag nog best een "stevige" bite hebben. Giet de macaroni in een vergiet en laat het goed uitlekken. Doe de macaroni in een ovenschaal.
Smelt 60 gram boter in een koekenpan. Voeg de bloem toe en een snufje zout. Voeg daarna de melk toe en blijf dit gedurende een minuut of 5 zachtjes doorroeren tot het geheel wat dikker wordt.
Zet het vuur zachter en voeg de cheddar kaas toe, blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Giet daarna het kaasmengsel in een ovenschaal.
Laat nu de overige 60 gram boter smelten in een steelpannetje, voeg het paneermeel er aan toe. Roer dit goed door en giet het daarna over de macaroni in de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in de oven voor 45 minuten tot de mac and cheese een mooie goudbruine kleur heeft.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.