Opstapelen, dat betekent baklava officieel. En opstapelen ga je veel doen in dit recept van foodblogger 'Recepten van Eef'. Baklava maak je namelijk van heel veel laagjes filodeeg.In dit recept mix je originele Turkse baklava ingrediënten met kruimels van Oreo koekjes.
Rol het filodeeg uit, leg vervolgens je ovenvorm er op zodat je de vorm uit filodeeg kan snijden.
Hak de Oreo koekjes in de keukenmachine fijn.
Smelt de boter in het steelpannetje. Vet vervolgens je bakvorm in met deze boter met behulp van je kwast.
Beleg de ingevette bakvorm met een vel filodeeg. Bestrijk de laag met de gesmolten boter. Doe dit met ongeveer15 vellen.
Als de vellen op zijn, bestrooi je dit met de fijngemalen oreo. Let op: bewaar wat ter decoratie!
Leg vervolgens het uitgesneden vel filodeeg bovenop, bestrijk ook deze met boter. Doe dit weer met ongeveer 15 vellen op zijn.
Snij de baklava in ruitjes in de bakvorm (tot de bodem), en zet deze vervolgens in de oven. Bak deze 35 minuten.
Kook ondertussen een siroop van de suiker met water. Als dit een minuutje of 10 kookt voeg je het schijfje citroen toe, laat dit geheel dan nog 10 minuten zachtjes koken.
Giet de siroop over de afgebakken baklava en laat het afkoelen.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.