Een echte Italiaanse stoofpot met kalfsvlees. Een goede stoofpot maken is niet moeilijk, maar het is wel handig om je aan een paar basisregels te houden. Die hebben allemaal voor je op rij gezet, zodat deze stoofpot sowieso een succes wordt. Laat die lekkere ingrediënten maar pruttelen in je pan, het resultaat een gerecht waar iedereen zijn vingers bij aflikt!
Snij de ui, wortel, bleekselderij en peterselie fijn.
Snij het vlees in kleine blokjes van ongeveer 3 cm.
Zet de waterkoker aan met minimaal 1 liter water, giet het water zodra het kookt in een maatbeker en voeg het bouillonblokje toe. Even doorroeren en laten rusten.
Snij de citroen door de helft, gebruik 1 deel voor het sap en rasp van het andere deel de schil.
Stoofpotje bereiden
Bak het vlees in de olijfolie in een braadpan in circa 10 minuten bruin.
Voeg eerst de bloem toe aan het vlees en daarna de wijn en roer dit goed door.
Na 10 minuten voeg je de gesneden uien, wortel en bleekselderij toe en roer door elkaar.
Voeg de bouillon toe.
Doe nu een deksel op de pan en laat het 1,5 uur sudderen.
Na 1,5 uur voeg je zout en peper toe naar smaak.
Tenslotte voeg je het citroensap, de geraspte schil en de peterselie toe. Smullen maar!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.